Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Blog

Τι μας διδάσκουν οι πελαργοί

Τι μας διδάσκουν οι πελαργοί

Οι πελαργοί εμπνέουν και “διδάσκουν” κομψότητα και διακριτικότητα. Βιβλία παραμύθια έργα τέχνης γραμματόσημα ποιήματα με τον πελαργό και τη ζωή του μας δίνουν πάντα έμπνευση και αφορμή για μάθηση. Με το έργο του «Πελαργός» ο Ιβάν Αντόνοβιτς μας μιλά για το σύμβολο της ειρήνης της οικογένειας της ευτυχίας και μας καλεί σε ανάταση.

Toν πελαργό τον λάτρεψαν οι αρχαίοι έλληνες ενώ στα Γεωργικά του Βιργίλου διαβάζουμε: ”Τὴν κοκκινοβαμμένη τὴν ἄνοιξη, σὰν ἔρχεται τὸ κάτασπρο λελέκι, ποῦ τὸ μισοῦν τὰ μακρουλὰ τὰ φείδια, τότες εἶνε ἡ πλιὸ καλήτερη ἐποχὴ γιὰ νὰ φυτέψεις κλῆμα” (Βιργ., Γεωργικά 2. 320-324, μετ. Κ. Θεοτόκης).

Ο πελαργός μας βλέπει από ψηλά και «γνωρίζει» τα μυστικά μας αλλά δεν τα μαρτυρά πουθενά.

Είναι σιωπηλός κομψός και ντελικάτος θα λέγαμε εκτός από την περίοδο του ζευγαρώματος που τότε όσοι είμαστε κοντά στις φωλιές του ακούμε το κροτάλισμα του ζευγαρώματος. Ο πελαργός μας βλέπει από ψηλά και «γνωρίζει» τα μυστικά μας αλλά δεν τα μαρτυρά πουθενά. Μας διδάσκει να είμαστε διακριτοί να αγαπάμε την οικογένεια μας και να φροντίζουμε τους ανήμπορους γονείς μας.

Για τη συναρπαστική ζωή των πελαργών μπορείτε να ακούσετε την παρακάτω συνέντευξη:

Ιωάννα Παρασχάκη

Ιωάννα Παρασχάκη

ioanna@thrakisgennimata.gr

H Ιωάννα Παρασχάκη, αγαπάει τη ζωή στον ήλιο και στο φως. Ταξιδεύει, γράφει, διαβάζει και ζει για την εξέλιξη. Εμπνέεται από τους ανθρώπους της υπαίθρου και τις δημιουργίες τους.

No Comments

Post a Comment