Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Βλέπω την πόλη μου με μια ακτίνα ποδηλάτου

Μια ιστορική ποδηλατοβόλτα στον δήμο Αλεξανδρούπολης

Βλέπω την πόλη μου με μια ακτίνα ποδηλάτου

Μ ια διαφορετική ποδηλατοβόλτα διοργάνωσε ο Ερευνητικός Μορφωτικός Οργανισμός ‘’Θράκης Γεννήματα’’ σε συνεργασία με την Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης (ΤΙΕΔΑ), στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Μικροί και μεγάλοι ακολούθησαν με το ποδήλατό τους το δίκτυο ποδηλατοδρόμων και μέσα από στάσεις σε ιστορικά κτήρια γνώρισαν ένα κομμάτι της ιστορίας της Αλεξανδρούπολης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου2022 σε μια ηλιόλουστη μέρα και σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς σ’ αυτήν συμμετείχαν πάνω από 80 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες.

Αφετηρία ήταν το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, όπου έγινε ενημέρωση για τους σκοπούς της δράσης και δόθηκαν χάρτες της διαδρομής.

Σε κάθε κτήριο υπήρχε πινακίδα με QR Code που κατεύθυνε σε ιστοσελίδα του ‘’Θράκης Γενήμματα’’, με ιστορικές πληροφορίες για το κτήριο. Η ενημέρωση εμπλουτίστηκε με την αφήγηση εθελοντών.

Η αφίσα της εκδήλωσης

Ο τερματισμός της εκδήλωσης έγινε στο αμφιθέατρο της μικρής πλατείας του Αγίου Εύπλου, όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης. Ακολούθησε απονομή διπλωμάτων και κλήρωση με αναμνηστικά δώρα  σχετικά με το ποδήλατο.

Η διαδρομή περιελάμβανε τα παρακάτω ιστορικά κτήρια:

Μουσικό Σχολείο


Δημοτική Βιβλιοθήκη


Σάλη Boutique Hotel


Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο


Ακαδημία – Πάρκο εθνικής αντίστασης


Δικαστικό Μέγαρο


Ταχυδρομείο


Φάρος


Αποθήκες Τελωνείου


Πάρκο Προσκόπων

Χορηγοί εκδήλωσης

Date

16 Οκτωβρίου, 2022

Category

Αθλητισμός, Ιστορία

Tags

Ιστορικά κτήρια, Ποδηλατοβόλτα

No Comments

Post a Comment