Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Ο θαυμαστός κόσμος του μεταξιού

Πώς παράγεται το μετάξι

Ο θαυμαστός κόσμος του μεταξιού

Ο θαυμαστός κόσμος του μεταξιού αποκαλύφθηκε στα παιδιά και στους δασκάλους του 3ου Δημοτικού Σχολείου «Δόμνα Βιζβύζη» στην Αλεξανδρούπολη σε εκδήλωση που ετοίμασαν οι συν-ιδρυτριες του «Θράκης Γεννήματα» κυρίες Παναγιώτα Γκαγκούλια και Χρύσα Αργυρακάκη.

Ο θαυμαστός κόσμος του μεταξοσκώληκα αποκαλύφθηκε στα παιδιά!

Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή την ιστορία της δημιουργίας του μεταξιού από την κα Γκαγκούλια ενώ παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τους ολοζώντανους μεταξοσκώληκες να γεύονται το καταπράσινο γεύμα τους. Μελέτησαν τις συνήθειες του μεταξοσκώληκα, έμαθαν για τον κύκλο της ζωής τους, άγγιξαν τα ολόλευκα θαυματουργά κουκούλια και πήραν απαντήσεις στις απορίες που γεννήθηκαν από την επαφή τους με τη «διάσημη» μεταξένια κάμπια.

Ο Ερευνητικός Μορφωτικός Οργανισμός «Θράκης Γεννήματα» συνεχίζει τη διοργάνωση και υποστήριξη δράσεων που απευθύνονται σε παιδιά και νέους. Σκοπός των δράσεων είναι να μυήσουν τη νέα γένια στην τοπική ιστορία, την παράδοση και τη γνωριμία με τον πλούτο της Θράκης.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Σάλη- Sali Boutique Ηοtel.

Χορηγοί εκδήλωσης

Date

3 Ιουνίου, 2022

Category

Φύση

Tags

3ο Δημοτικό Αλεξανδρούπολης, Μεταξοσκώληκες

No Comments

Post a Comment