Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Τα Ιστορικά Κτίρια Αναπνέουν και Μιλούν

Σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί

Τα Ιστορικά Κτίρια Αναπνέουν και Μιλούν

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα του Θράκης Γεννήματα «Τα Ιστορικά Κτίρια Αναπνέουν και Μιλούν»

Η πρώτη φάση παρουσίασης του προγράμματος, που υλοποίησε το 2023 ο Μορφωτικός και Ερευνητικός Οργανισμός Θράκης Γεννήματα, με τον γενικό τίτλο «Τα ιστορικά κτίρια αναπνέουν και μιλούν», στο πλαίσιο του προγράμματος “Ψηφιακές Δράσεις Πολιτισμού” του Υπουργείου Πολιτισμού, έγινε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στο ιστορικό κτίριο του Σάλη Boutique Hotel, στην Αλεξανδρούπολη και η δεύτερη φάση, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο παλιό κτήριο του Γυμνασίου, στο Σουφλί.

Η εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των τοπικών φορέων, εκπαιδευτικών και μαθητών που συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς παρουσιάστηκε η ψηφιακή αναπαράσταση και διαδραστική αφήγηση-ξενάγηση της ιστορίας εμβληματικών κτιρίων καθώς και το προφίλ και το έργο του Φορέα.

Το έργο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του φορέα Μonumenta καθώς και με τους μαθητές και τους καθηγητές του 4ου ΠΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι παρουσίασαν τη δική τους έρευνα και καταγραφή.

Η βραδιά έκλεισε με το μουσικό κομμάτι που πρόσφεραν οι καταξιωμένοι μουσικοί Νίκος Ζήσης, φλάουτο, Επαμεινώνδας Τζιβένης, Βιολί, Δημήτρης Μπαχτσεβανίδης, Βιόλα, με έργα μουσικής δωματίου Vivaldi, Corelli, Mozart, Dvorak.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, σε ανάλογη εκδήλωση, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης, όπου παρουσιάστηκε σχετική δράση για τα ιστορικά κτήρια της πόλης του Μεταξιού.

 

 

 

Χορηγοί εκδήλωσης

Date

15 Δεκεμβρίου, 2023

Category

Ιστορία, Πολιτισμός

Tags

Ιστορικά κτήρια

No Comments

Post a Comment